Skip to the main content.
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)

LADDA NER PRISLISTA

BOKA SAMTAL

3 minuters läsningstid

En frisörs berättelse: från utbrändhet till vinst

Detta är Millas berättelse om hur hon, genom att integrera sina betalda tjänster kunde ändra sitt liv, låta henne spara pengar och lämna mer tid för familjen.

Milla hade ett problem som många yrkesverksamma inom friskvårds- och skönhetsbranschen kan känna igen sig i. Milla använde sin fritid till att ta hand om administrativt arbete med företaget, som att ordna med olika rapporter och kvitton. Det gjorde i sin tur att hennes familj och sociala liv tog skada.

Tids nog hittade Milla en lösning som inte bara hjälpte henne att få tillbaka sin fritid, men som också gjorde det möjligt att hyra in egenföretagare till hennes verksamhet. Så, hur löste Milla sitt problem?

Vi kan börja med att gå tillbaka lite och höra mer om Millas berättelse.

Som en liten flicka drömde Milla om en karriär som frisör. Nu är det hennes profession, hon älskar sitt jobb och har många härliga klienter. När Milla först startade sin hårsalong hoppades hon på att en dag anlita egenföretagare som hyr en stol. Milla drömmer också om att kunna minska på sin arbetsbörda utan att behöva ta av sin egen kvalitetstid i livet.

Utöver sitt arbete älskar Milla att resa och hon skulle vilja visa världen för sin familj. Problemet är att det är tillräckligt svårt att hitta tiden och pengarna att sköta en verksamhet.

Som det nämndes tidigare tar Milla hand om företagets administrativa uppgifter, utöver sitt eget arbete. Det inkluderar att ordna med kundregister, rapporter och kvitton – vilket minskar hennes värdefulla tid med familj och vänner.

Och självklart önskar Milla också att hennes verksamhet ska växa.

Några av de huvudsakliga hinder som Milla står inför när hon ska expandera verksamheten:

 • Milla använder en traditionell papperskalender. Även om kalendern är full finns det ofta flera sista-minuten-avbokningar och folk som inte dyker upp, där Milla inte har någon hjälp med att fylla luckorna.

 • Millas nuvarande register är fysiskt, vilket betyder att det tar flera timmar varje månad att ordna med rapporter och det skulle ta ännu längre tid om fler egenföretagare var inkluderade.

 • Millas register är inte heller integrerat med en betalterminal: först måste hon skriva in alla summor i registret och därefter på nytt i betalterminalen. Det innebär ofta misstag mellan kassa- och betalrapporter. Milla spenderar flera timmar på söndagar åt att fixa balansen med kvittona.

 • Generellt är Milla inte ett fan av att installera nya system och hon är orolig för deras månatliga betalningar, vilket oundvikligt faller på företagsägarens axlar. Hon oroar sig också för vad det kommer att kosta om det fanns 2, 3 eller 4 egenföretagare på plats!

Milla är utmattad och funderar redan på att göra ett karriärbyte. Men så hör hon från en vän om Book Salon: ett serviceföretag som bara fokuserar på skönhet- och friskvårdsföretag som har klivit in på marknaden.

Verksamheter likt Millas kan använda alla tjänster som behövs från Book Salon i ett arbetspaket: en betalterminal som fungerar tillsammans med bokningssystem och kassa, samt bokföringsrapporter. Tjänsten kostar 299 kr/månad (exkl. moms). Milla tänker att hennes vän måste ha misstagit sig: “299 kronor per månad PER SALONG?!”. Ja, det stämmer verkligen och utöver det kan du börja använda tjänsten gratis genom att registrera dig på Book Salons hemsida.

Till slut tar Milla ett samtal med en expert på Book Salon. Efter en omfattande 30-minuters demo (på distans) av tjänsten och dess funktioner, vaknar Millas dröm att expandera företaget till liv på nytt.


Dessa är fördelarna som diskuterades under demon:

 • Book Salons tjänster kan användas med hjälp av en telefon, surfplatta eller dator. -> Ingen dyr utrustning behöver köpas in.

 • Kalendern har blivit utvecklad för att passa hennes behov och påminnelser blir automatiskt skickade från kalendern (SMS och mejl) -> Sista-minuten-avbokningar minskar till nästan noll.

 • Du kan lägga till så många användare av kalendern som din salong behöver, utan någon extra kostnad. Varje användare kan anpassa sina egna inställningar för kalendern. -> Allt detta stödjer Millas önskan att expandera hennes verksamhet.

 • Kassan fungerar tillsammans med kalendern och tjänsterna kan exporteras from varje kalender direkt till kassan. -> Snabbt och logiskt. Millas företagsrapporter kommer nu automatiskt från systemet. Andra företagare kan också ta emot deras egna rapporter direkt från systemet.

 • Book Salons betalterminal kopplas automatiskt till kassan. Sätt bara på betalterminalen så kommer den att kopplas på några få minuter. -> Nu är kassan och betalterminalen integrerade, misstag med inmatningen har försvunnit och kassarapporterna matchar varandra.

 • Book Salon gör överföringar på kortbetalningar per företagare på en daglig basis. -> Egenföretagare som hyr en stol betalar alltid Milla en avtalsenlig provision, som de kan kolla direkt i kassarapporterna.

 • Utöver allt detta finns presentkort tillgängliga att köpa online. -> Under högsäsong (mors dag, jul etc.) blir presentkort sålda vitt och brett online, vilket ger Milla en bra möjlighet att få lite extra inkomst.

Milla bestämmer sig för att prova Book Salon, eftersom det inte finns någon begränsad period i avtalet och hon kommer åtminstone inte förlora något på det. Efter några månader ser Milla hur hennes arbetsbörda har minskat. Hon behöver inte längre spendera sin fritid på att brottas med kvitton och rapporter – i stället har hon tid för människorna hon älskar. Som ett resultat har Milla anlitat sin första egenföretagare med hyrstol och hennes dröm att resa med sin familj ser ut att kunna bli verklighet.

Kan du känna igen dig i Millas berättelse? Boka en gratis demo på distans, där en av våra experter på Book Salon lär känna din verksamhet och berättar om fördelarna som Book Salon kan erbjuda dig. Boka in ett möte här nedan eller läs mer!

BOKA DEMO BÖRJA NU (0 KR)

Book Salon online booking system for beauty salons

Hur gör jag mitt företag lönsamt? (Utan att behöva ägna all min fritid åt det)

Formeln nedan bör betraktas som hörnstenen i prissättningen. Du har naturligtvis ingen kontroll över momssatsen, men i övrigt är prissättningen till...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hur får jag fler extremt nöjda kunder?

Framgångsrika salonger kan ha kunder som reser många timmar för att komma just dit. Det är något speciellt med sådana här salonger som du inte kan...

Read More

Salongsägaren Heidi: ”Allt som får oss frisörer att se professionella ut är bra!"

Heidi Morelius driver två hårsalonger i Esbo med namnet ”Frissan” som fokuserar sig på hårklippningar, hårvård och frisyrer. De använder sig endast...

Read More