Skip to the main content.
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)

LADDA NER PRISLISTA

BOKA SAMTAL

2 minuters läsningstid

Hur får jag fler extremt nöjda kunder?

Book Salon online booking system for beauty salons

Framgångsrika salonger kan ha kunder som reser många timmar för att komma just dit. Det är något speciellt med sådana här salonger som du inte kan hitta någon annanstans. Kunden känner med andra ord att de kan dra så mycket nytta av den här salongens tjänster att det är värt deras tid och pengar att resa till just den här salongen, för att få behandlingen på just denna plats.

DIFFERENTIERING – HITTA DE BÄSTA KUNDERNA FÖR DIG

Om du startar din egen salong och inte har lång arbetslivserfarenhet och/eller kundbas, är det vanligtvis inte någon bra idé att vara kräsen med vilka kunder du vill ha. Tvärtom, du välkomnar alla och alla - varje dörröppning eller klick på bokningskalendern är musik i dina öron!

Efter en tid i branschen lär sig en entreprenör att identifiera de kunder de helst vill ha. Var bara dig själv och försök inte vara någon annan, allt händer naturligt då. Din personlighet och ditt sätt att agera kanske inte tilltalar alla, men det är bara bra. Mer än bra - det är viktigt, för man förälskar sig inte i en ljummet engagerande eller opersonlig salong.

Din salongs yttre faktorer påverkar din förmåga att sticka ut. Hur du, din webbplats och dina lokaler ser ut påverkar och avgör delvis vilken typ av kunder som kliver över din tröskel. Till exempel kan du vara för avslappnad för vissa personer och alltför fin för andra. Genom att skräddarsy din salongs look och känsla och knyta den till din personlighet, får du kunder som "är som du", och du kan ge dem speciellt bra service.

Lisää otsikko(4)

Genom din arbetslivserfarenhet har din kompetens utvecklats och du har tagit reda på vad du är bra på, vad du gillar att göra och vad folk är villiga att betala mer för. När dina kunskaper utvecklas måste du fatta svåra beslut när du bygger upp ditt utbud av tjänster. I praktiken kan detta betyda två saker, beroende på storleken på din salong:

  1. I större salonger där fler personer som arbetar innebär det oftast att man tar hand om ett särskilt behov så pass väl att det blir en särskiljande faktor för salongen. Ett bra exempel på detta är salonger som är kända för hela personalens expertis inom aknebehandling, och som har fått lojala kunder från ett större geografiskt område.
  2. I mindre salonger, eller till och med i en hyrsalong, bör man bygga en rad tjänster som visar på specifik expertis inom vissa tekniker och behandlingar. Ett exempel på detta är de mycket framgångsrika entreprenörerna inom shock dyeing, som ofta är vida kända för sin expertis inom området shock dyeing. 

En bra tumregel är att du bara startar en egen enpersonssalong om det finns tillräckligt med efterfrågan på just din expertis eller kunskap. På så sätt kan du ge bra service åt de mest lämpade kunderna, vilket leder till hög kundlojalitet och gör så att många saker med ditt jobb blir lättare. I takt med att din salong växer bör alla i ditt team vara toppresterande inom sitt område. Då blir det lättare att sticka ut. 

 

PERSONLIG SERVICE – ERBJUD NÅGOT SOM EN NY PLATS INTE KAN ERBJUDA

 

Håll fast vid dina befintliga kunder och bygg aktivt upp en bas av stamkunder. Skapa ett register över vad som har gjorts för kunden, vilka tjänster de har använt sig av eller vad de kan ha nämnt att de överväger att göra. Kundregistersystem som är kopplade till mötesbokning gör detta mycket enklare.

Tänk också i förväg på vad du kan föreslå till din kund. En bra kundupplevelse består av många små faktorer, som att komma ihåg om din kund vill ha kaffe eller te, eller om de vill ha sitt kaffe svart eller med mjölk.

 

DINA FÄRDIGHETER OCH HUR DU HÅLLER DIG UPPDATERAD

 

Se till att dina kunskaper är och förblir uppdaterade. Högkvalitativa utbildningar inspirerar dig, gör dig entusiastisk över ditt arbete och hjälper dig att hålla dig i framkanten av ditt område. Dina kunder känner din passion och upplever den som ett mervärde. Dina kunder vill kunna lita på att du guidar dem genom de senaste trenderna.

 

LÄS MER OM BOOK SALON OCH DE FANTASTISKA FUNKTIONER DEN KAN GE DITT FÖRETAG

 

LÄS MER

Book Salon online booking system for beauty salons

Hur gör jag mitt företag lönsamt? (Utan att behöva ägna all min fritid åt det)

Formeln nedan bör betraktas som hörnstenen i prissättningen. Du har naturligtvis ingen kontroll över momssatsen, men i övrigt är prissättningen till...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hur får jag fler extremt nöjda kunder?

Framgångsrika salonger kan ha kunder som reser många timmar för att komma just dit. Det är något speciellt med sådana här salonger som du inte kan...

Read More

Salongsägaren Heidi: ”Allt som får oss frisörer att se professionella ut är bra!"

Heidi Morelius driver två hårsalonger i Esbo med namnet ”Frissan” som fokuserar sig på hårklippningar, hårvård och frisyrer. De använder sig endast...

Read More