Skip to the main content.
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)
BÖRJA ANVÄNDA I DIN SALONG (0 KR)

LADDA NER PRISLISTA

BOKA SAMTAL

2 minuters läsningstid

Hur Royal Beauty Spa sparade över 10 000 kr årligen genom att byta till Book Salon

ROYAL BEAUTY SPA är en fullservice hår- och skönhetssalong i centrala Lapua, Finland, med sju företagare och grundat av Salla Priuska år 2013. När verksamheten först startade fanns det inga avancerade boknings- eller kassasystem på plats. Allt blev helt enkelt nerskrivet för hand.

Innan de bytte till Book Salon PRO använde ROYAL BEAUTY SPA en konkurrents boknings- och kassasystem. Salongens betalterminaler var däremot försedda av en annan verksamhet. Ett tag använde salongen till och med två betalterminaler, som inte var integrerade med kassans programvara. Vad gäller kortbetalningar behövde kundbetalningar först matas in i betalterminalen och därefter igen i kassasystemet – det vill säga om man kom ihåg att göra det!

”Till och med när man vänjer sig vid det – innebär en separat betalterminal och kassa massvis med problem” säger Salla.

 

Nedan finns några exempel på utmaningar som kommer med att ha en separat betalterminal:

  • Fel inmatade summor i betalterminalen -> delar av kundbetalningen tas inte emot alls.

  • Även om rätt summa matas in i betalterminalen kan fel metod ha använts för kassan -> kassarapporter och bokföring kommer inte att matcha varandra.

  • Felinlagda dokument kan inte alltid bli funna och ingen kommer ihåg efteråt var felet beror på -> timmar av letande för både företagaren och de som hyr stolar.

Av dessa anledningar säger Salla att hon behövde sortera och sätta ihop alla dokument en gång i veckan, varje söndag. Det tog normalt upp till två timmar i veckan, vilket är 104 timmar per år.

”Ibland kunde jag använda julledighet till att få ihop misstag i rapporter eller till och med göra dem på mors dag” erkänner Salla.

 

ROYAL BEAUTY SPA har varit en Book Salon PRO-klient sedan hösten 2021 och är väldigt nöjda med tjänsten. Salla säger att beslutet att byta särskilt påverkades av Book Salons integrerade bokningssystem, kassa och betalterminal. Att ha en samverkan mellan dessa verktyg skapar ett större värde genom att spara tid och pengar. Salla säger att hon sparar över 10 000 kronor varje år jämfört med hennes tidigare system. Och inte för att tala om hur mycket tid hon sparar. Hennes tidigare arbete på söndagar tillhör historien och tid finns tillgängligt för att umgås med nära och kära. Salla säger också att Book Salon är högkvalitativt och professionellt utifrån hennes klientperspektiv. Hon lägger till att tjänsten verkligen är enkel att använda och tydlig för hennes medarbetare också. Även om inget system någonsin kommer att vara perfekt, är Book Salon beslutna att konstant utveckla programvaran för att hjälpa användare att spara tid i framtiden. Det är vad vi har åtagit oss att göra på Book Salon.

 

LÄR DIG MER OM BOOK SALON

 

Vår guide är skriven för företagare som vill få sin verksamhet att växa, spara pengar som nu används på mindre kostnadseffektiva system, eller lära sig mer om Book Salons funktioner och hur man byter till den. Du kan också boka en gratis online-demo.

LADDA NER BYTARENS GUIDE BÖRJA NU (0 KR)

Book Salon online booking system for beauty salons

Hur gör jag mitt företag lönsamt? (Utan att behöva ägna all min fritid åt det)

Formeln nedan bör betraktas som hörnstenen i prissättningen. Du har naturligtvis ingen kontroll över momssatsen, men i övrigt är prissättningen till...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hur får jag fler extremt nöjda kunder?

Framgångsrika salonger kan ha kunder som reser många timmar för att komma just dit. Det är något speciellt med sådana här salonger som du inte kan...

Read More

Salongsägaren Heidi: ”Allt som får oss frisörer att se professionella ut är bra!"

Heidi Morelius driver två hårsalonger i Esbo med namnet ”Frissan” som fokuserar sig på hårklippningar, hårvård och frisyrer. De använder sig endast...

Read More